Czy zima to czas, w którym nikt nie ma ochoty na odrobinę orzeźwienia? Lokale, które zadają kłam tej tezie wcale nie notują obniżonych zysków. Przeciwnie, budzą spore zainteresowanie. Zimą bez trudu można znaleźć miejsce, w którym można wypić kieliszek grzanego wina. Nie można tego jednak powiedzieć o miejscu, w którym czeka na nas kubek chłodnej granity.
Hit nie tylko na wakacje
Inwestując w profesjonalne maszyny do granity można mieć pewność, że przyciągnie się nowych klientów. Rozwiązanie to jest wysoko cenione przede wszystkim przez tych restauratorów, którzy chcą trafić do szerokiej grupy młodych klientów. Warto się nim jednak zainteresować także wtedy, gdy chce się zaimponować nieco starszym smakoszom. Zimą granita może okazać się świetnym deserem. Najprawdopodobniej większość kupujących zechce skosztować jej na miejscu. Nie jest wcale wykluczone, że znajdzie się też niemała grupa takich, którzy spróbują jej na wynos. Co więcej, może się okazać, że stanie się ona stałym elementem menu lokalu.